Sovit hos mormor

Jag var barnvakt från lördag kväll till söndag. Hon är så snäll och go, mitt lilla pysgryn! Sov så sött till kl 6, fick välling, torr blöja och somnade sen om och sov till 8.30. Sen hämtade vi lilla mamman och åkte till gammelmormor i Järna.

Mantorp Trucking Festival 2009

Thomas, Nicke och jag for till Mantorp igår för att kika på lite snygga lastbilar. Kanonväder och massor av lastbilsintresserade människor i alla åldrar. Det som var roligast var att titta på snygga motivlacker. Alla bilar glänste och gnistrade.
Denna var en av mina favoriter. De gröna ränderna var självlysande. Givetvis är det Scania som gäller för en gammal lastbilsbyggare från Södertälje!

Men min absoluta favorit var den här Scanian! Körs av ett åkeri i Skänninge.


Den här bilen var oooootroooligt lååååång.... Specialbyggd för att köra stål.

Här kan man snacka om spegelblankt asfaltsflak!

Snygga lampor!

Nicholas Cage, en av mina favoritskådisar!


Lite andra motivlacker
   

Thomas och Nicke


Ytterligare en snygg Scania


Körlektionen idag....:(

Är mycket besviken på körlektionen idag. Skulle backa med släp och fick inte till det speciellt bra. Jag fattar inte hur jag ska göra och vad jag ska rikta in mig på! Släpet far fram och tillbaka där bakom och jag vet inte hur jag ska göra! De ord som klingar i öronen på mig forfarande är : "kolla hörnet, byt spegel, vänstersväng, ratta höger, skynda dig på....." Jag vet att jag annars är lättlärd och snappar upp det mesta, men idag kändes det som om jag är dum i huvudet, och jag erkänner att jag var gråtfärdig när jag åkte hem! Hoppas det går bättre i morgon i alla fall.


Första skörden!

Vi planterade ett plommonträd för säkert 6 år sen men det har bara varit myror och löss i trädet, så några ätbara plommon har vi aldrig haft. Men i år finns det lite iallafall! Jeanine plockade 12 stycken!

Lunch

Emilia var här i dag och åt lunch på altanen. Jag älskar mitt lilltroll så mycket!

Körning i morgon!

I morgon är det dags, första lektionen med bil och släp! Har fått tid mitt i rusningstrafiken, får se var Tommy lurar iväg mig någonstans!  Jag berättar i morgon kväll hur det gick!

Rix fm-festivalen

I går kväll var jag, Jessi, Milo, Jeanine och hennes kompis Liza i Vasaparken och kollade in bl a H.E.A.T (en av mina favoriter), Måns, Agnes och förstås EMD! Tidningsfotografer fotade publiken från scenen och givetvis hamnade Jeanine och Liza på förstasidan i NT idag!





MC-nörd?

Min man har börjat att ta MC-kort och har köpt sig en motorcykel. Häromdagen var vi i Linköping på en affär som säljer MC-kläder och ekiperade honom. I går fick även jag ett ryck, så vi åkte ner och ekiperade mig med! Hjälmen jag ville ha fick jag lägga undan till torsdag då deras höstrea börjar. På så vis blir den 500:- billigare! Det var snällt gjort, tycker jag, vilken affär gör det?
Jag tipsar om denna butik, bra priser, bra service och dessutom fick vi kaffe mellan provningarna!


    

Milo 6 månader idag!

Tiden går så fort, barnbarnet är redan ett halvår! Det firades med wienerbröd och kaffe hemma hos den lilla familjen! Givetvis hade jag en present med mig, en aktivitetshund från Fisher Price som Jessi har önskat till Milo.
Grattis mormors gullungeoch tack för fikat!

Projekt: ny carport

Så här snyggt har vi på gårdsplanen just nu! Thomas har rivit ner den gamla carporten som hade sjunkit ner flera cm på ena sidan ner i lerjorden som vårat hus är byggt på! Till sin hjälp har han en grävmaskin och en cementblandare. Även ett par snälla grannkillar, Ove och Elvis har hjälpt till.





Nya skoooor!

Hittade ett par Converse i mocka på Marie P i Linköping som bara måste följa med mig hem! Ordinarie priset var 1 100:- men blev mina för halva priset! Är dom inte snygga så säg!



Milo linslus

Milo gillar verkligen att bli fotad! På onsdag blir hon ett halvår, och då blir det kalas! Har varit och köpt present idag, vilken ni förmodligen får se på Jessis blogg (finns i mina länkar).





Högstadiet nästa!


Min lille Nicke har blivit stor och börjar i 7:an i dag!


Norberg och Avesta

Genom tre landskap for jag, Jeanine, Nicke, Jessi, Emilia och Bisse i fredags upp till min storasyster Carina och hennes man Håkan som bor i Norberg. Thomas var iväg på Speedway GP med en kompis. Vi stannar alltid och tar en fika eller köper glass i Kungsör som är ungefär halvvägs. Som vanligt fick man god mat vid ankomsten.

På lördagen åkte vi in till Avesta och gick i affärer. Håkan var snäll och passade Bisse utanför gallerian så vi fick handla. Emilia blev som vanligt överöst med grejer! (Kolla Jessicas blogg i mina länkar). Nicke köpte sig en pärm med elgitarrer på så han kan sätta in sina musikpapper. Håkan fyndade några skjortor, men vi andra köpte inget.

Den stora dalahästen som står i Avesta är 13 meter hög och världens största dalahäst!

På söndagen var det dags att åka de 18 milen hem igen.
Tack för en trevlig helg, det är alltid så kul att komma till er, Carina och Håkan!
           
    



Min mamma 71 år idag!

Har varit hos mamma på kalas idag. Det bjöds på tårta och kakor och lite kvällssmörgås innan vi for hem igen. Grattis lilla mamma på födelsedagen!

Fredagsmys

I går åkte vi till Restaurang Sjöstugan och åt. Det var SÅÅÅ gott! Till förrätt tog vi vitlöksbröd med tzatziki, till varmrätt tog Jeanine Seglartoast med fläskfilé och pomme. Thomas, NIcke och jag tog Sjöstugans hamburgare. Till efterrätt blev det glass vid Halvars i Kolmården. Jessi var bortbjuden på annat håll, annars brukar hon alltid följa med på dessa utflykter.
  
 
 

Lastbilar igen...

Jag kommer nu att dra igång med att övningsköra med släp. Teorin är ju avklarad så nu kan jag  fokusera på körning och funktionsbeskrivningar! Den 29 augusti far jag ner till Mantorp Park på Trailer Trucking Festival och kollar på snygga lastbilar! Jag har mycket svårt att se mig själv föra fram bil och släp på 60 ton och 24 meter långt inne i stan...

RSS 2.0