En härlig familjedag

Först for vi ner till Söderköping och åt glass på Smultronstället, en given aktivitet varje sommar. Gott var det och 498 spänn gick det på! Sedan satt vi vid bryggan och drack lite kaffe och tittade på båtar och folk. Väl hemma tände Thomas grillen och vi åt kött, potatissallad och grönsallad. Barnen badade och Thomas skulle skoja lite genom att hoppa bomben bakom dem i poolen! Sen blev det flera bomber, så jag gick och hämtade kameran. Bisse tog sig också en simtur fast han inte är speciellt förtjust i vatten!
 
  
Här har Thomas precis landat! Vattnet skvätte flera meter!


 

Ålandskryssning med "Färjan"

Ett härligt sjöväder som tillät oss att njuta ute på däck i solgasset! God mat och dryck samt sedvanlig shopping därtill. Satt i Fun Club och njöt av kall öl till 01.30, sedan gick vi och tog en nattmacka. Killen i kassan var den numera kända Alfonso från "Färjan". TV-teamet var på plats för nya avsnitt till serien. Få se om vi kommer med i TV-rutan! Alfonso var mycket trevlig och kom till vårt bord och pratade och gullade med Milo. Jag saknade dock min älskade make som tyvärr var tvungen att jobba och inte kunde följa med :(
   
   

Tandläkarbesök...

Kom på sent i går kväll att jag hade tid hos både tandhygienisten och tandläkaren! Hu! Fick avbryta min sköna soldag för att bege mig dit. 1000 kronor fattigare och ett återbesök i augusti för att prova ut en bettskena. Behöver en för att jag biter ihop och gnisslar tänder på natten så jag får kramp i käken så den låser sig. Tandläkaren sa att jag har börjat få frakturer (!) i tänderna för att jag gör så! Det kalaset kommer att gå på nästan 5000 spänn! Men annars såg det bra ut, har inte haft några hål sen jag gick i mellanstadiet eller nåt!

Sommarpyssel!

Ja, då har man några veckors härlig semester framför sig! Och så börjar det riktiga sommarvädret i morgon, kan inte bli bättre! Planerar för en dag i solen vid poolen! Thomas snickrade klart det som var kvar att göra på altanen på framsidan. På baksidan blev det också nästan helt klart. Nu kan han njuta på sin semester istället för att snickra, som det alltid brukar vara annars! Jeanine och hennes kompis Liza hoppade i poolen 20.30 nu på kvällen och låg gott och väl i en timme!
 
 

Sommarrock!

Nicke har haft Rockläger denna vecka. I eftermiddags var det konsert och vi fick höra:
"Just a girl" av No Doubt
"Smells like teen spirit" av Nirvana
"Decode" av Paramore
och
"Weak" av Skunk Anansie



Kycklingrecept

På begäran kommer detta smaskiga recept! Räcker till 4 hungriga!

1.Lägg frysta kycklingfiléer i en form.
2. Sula över fetaost.
3. Blanda 5 dl lättcreme fraiche, 2 dl Milko soltorkad tomat & feta-fraiche och ca 1dl mjölk.
4. Häll blandningen över kycklingen. 200 grader en halvtimme.

Servera med klyftpotatis och en sallad!


 




 

I denna ljuva sommartid....

13 grader, regn, blåst och åska! Så blev skolavslutningsvädret för mina barn 2009. Massor av föräldrar och släktingar trotsade regnet och deltog i regnjackor och med paraplyer för att se elevernas framträdanden. Det bjöds på sång, musik och dans. Jag blev så rörd när min duktige son Nicke spelade Nationalsången på elgitarr och hans musiklärare kompade på piano. Jag hade fullt sjå att hålla videokamera och paraply stilla medan jag frös så jag skakade. Han fick stora applåder och busvisslingar! Jag är såååå stolt över honom. På bilden sitter han och repar, men under framträdandet stod han upp. Snyft!



Minus tre kilo!

Med hjälp av Viktväktarnas points har jag denna vecka gått ner 3 kilo! "Bara" 12 kvar....

Points, igen!

En gång Viktväktare, alltid Viktväktare! En nyhet i Viktväktarnas sortiment är kycklingpizza (5,5 points). När jag åkte hem från mamma häromdagen stannade jag till på Kvantum i Nyköping och handlade lite, och givetvis trodde jag att alla butiker hade den eftersom den var en nyhet, men icke! Någon som sett den i någon affär i Norrköping?

Till pizzan åt jag Caesarsallad som finns färdig i påse med dressing, krutonger och parmesan. Mums!

Ingen rädder för vargen här!

När Jeanine var liten var hon livrädd för alla djur. När vi var på landet hos farfar satt hon i hans knä hela tiden och tittade skräckslaget ner på gräset där det kröp både myror och nyckelpigor. När vi var på djurparken skrek hon i högan sky åt giraffer och lamor så vi fick åka hem! Lyckligtvis har det gått över, för nu älskar hon djur och ska i höst göra prao i en djuraffär. Efter nian har hon bestämt sig för att gå Djurvårdsprogrammet för att förhoppningsvis få jobb som veterinärsassistent. Så här söt var hon en dag på Kolmårdens djurpark när fobierna hade släppt!


Tråkmåns

Har inte bloggat på länge, har haft problem med datorn och glömt att ta med kameran mm, men det kommer nog lite inlägg snart! Kram på er som tittar in hos mig!

RSS 2.0