Kom igen, gubbar och gummor!

Förslag på lite nya aktiviteter på äldreboendet jag jobbar på..
Delad tur

I dag har jag jobbat en sk delad tur 07.00-12.00 + 16.15-21.15.


Börjar kl 07.00 ch slutar kl 12.00. In i bilen, över till macken och tanka.
Hem.
Spacklade en vägg i sonens rum.
Drack kaffe.
Skjutsade sonen till gitarrlektionen, sedan vidare med mannen till bowlinghallen (julbord...).
Hem igen.
Tvättade 2 fönster.
Sorterade tvätt. Slängde på en maskin.
Åkte med dottern till Konsum för att köpa lördagsgodis.
Hem igen.
Löste ett Sudoku.
Äldsta dottern kommer hem med sonen från gitarren samt en kasse mat åt barnen från McDonken.
"Puss och hej, nu åker mamma till jobbet igen".
16.10 omklädd och klar för att jobba 16.15-21.15.
Kommer hem 21.30.
Dusch.
Godnatt till barnen.
TV.
Mannen ringer när han vill bli hämtad efter julfesten (gäääsp...)hoppas han ringer snart, jag ska ju vara på jobbet 06.45 i morgon bitti(!!!!).
Javisst fan , måste hänga tvätten....

Jävla pepparkakor

När barnen var yngre ville de baka pepparkakor (fast inte mormor var här som BRUKAR baka med barnen).
Hur som helst erbjöd sig min man (!) att baka med dem. Nu blev det inte så för han jobbade så JAG fick köpa (ja, köpa) deg och ta hand om baket.
Vi kavlade och stansade bergis 5 plåtar (en helkväll alltså). Om någon bara hade talat om att man skulle SMÖRJA plåtarna först....
Under grova svordomar HACKADE jag loss pepparkaksjävlarna rakt ner i kompostpåsen.
Numera köper jag för 10 spänn burken.


Teorilektion nr 5, den näst sista

Jaha, då har man lärt sig lite om dieselmotorns uppbyggnad och funktion. Även turbon var med på ett hörn. Ämnet är så TRÅKIGT att jag inte ens klarar av att skoja om det ens.

Rikard (min trafikskolelärare) frågade med ett flin hur många som hade bokat teoriprov än. Ingen... Han sa att det börjar bli dags och då kom hjärtklappningen...

Det är bara att dyka ner i boken, strunta i att julpynta till advent och bara koncentrera sig på att klara provet.

En annan sak, vi håller på att renovera lite hemma och jag skulle köpa vita socklar som ska sitta runt dörrarna. Lyssna nu, 12 stycken socklar kostade på K-Rauta 1 788:- (ettusensjuhundraåttioåtta spänn). Jag tyckte det verkade lite dyrt, så jag åkte till Coop forum istället. Där kostade EXAKT LIKADANA  780:- (sjuhundraåttio spänn). En diff på 1 008:-.......

En kanske skulle öppna brädgård.....

Handla med scanner

Jag måste berätta hur det var när jag var och handlade på Ica Maxi när de precis hade börjat med självscanning. Coop Forum hade haft det ett tag och eftersom jag oftast handlar där så var jag en van "scannare".

Hur som helst var jag på Maxi, hade handlat typ en hel kundvagn, och var noga med att scanna och göra allt ordentligt. Eftersom jag inte hittar så bra på Maxi hade jag irrat omkring en stund och letat efter frysta kycklingfiléer.

Nöjd och klar stegade jag mot kassan med Icakortet i handen. Det stod en kund framför mig. Då slog det mig: "scannade jag verkligen kycklingfilén".....? Kunden framför var klar och kassörskan hade på något sätt tagit mitt kort ur handen på mig och dragit det samt att jag skulle bli kollad (som man blir VARJE gång man har STORHANDLAT förstås).

Då säger jag: "Jag vet inte om jag scannade kycklingen...." och kände mig som en tjuv. Jag såg på henne att hon tänkte att jag försökt chansa att inte bli kollad och få kycklingen gratis. Det hettade om kinderna och det var som en mardröm! Fatta läget när kassörskan säger "Jodå, allt stämde".

Kan säga så här, det dröjde innan jag gick dit igen, fast jag inte hade gjort nåt....

Desinficerat i badrummet

Jag har idag skurat mitt badrum med Klorin. Jag blandade Klorin och vatten i en sprayflaska, sprayade runt och LADE MIG PÅ GOLVET för att torka under duschkabinen. Jag kan säga att tröjan jag hade på mig INTE tålde klorblekning. Det var en mörkblå munkjacka som nu är rosa på ena ärmen och hela ryggen! Jag brukar tycka att jag oftast har läget under kontroll, men idag vet jag inte vad jag tänkte på. Sen borde jag även ha använt handskar, för händerna är som russin...

På tal om russin, snart är det dags att baka lussekatter. Men för min del blir det väl till att baka med HANDSKAR med tanke på Klorinet.


Att smita före i kön

Ofta när man står i en lång kö i affären och det bara är 1 kassa öppen brukar kassörskan ropa i mikrofonen "en kassa till,tack". Vad är det då som händer när det kommer en kassörska till? Jo, de som står BAKOM tränger sig fram och går före!!!
Om jag satt i kassan skulle jag bara säga "Nä, nä, här är det turordning som gäller" och så skulle jag sitta  med armarna i kors och vägra scanna några varor förrän det blev ordning på kunderna!

Egentligen skulle jag ta tag i det nu ikväll när jag går in på Konsum...

Teorilektion nr 4

Ja, då har man varit på teorilektion igen. Denna gång handlade det om färdskrivaren. Det är en liten manick bakom hastighetsmätaren där man stoppar in ett färdskrivarblad som registrerar hastighet, körtid, rast mm. Dessa blad ska man spara och ha med sig 28 dagar bakåt i tiden. Man får köra max 4,5 timmar i sträck, sedan måste man ha en rast på minst 45 minuter. Har du kört kortare tid än 4,5 timmar, exempelvis 4 timmar får man ta en rast på 15 minuter, sedan köra en halvtimme till (upp till 4,5 timmar) innan en rast till måste tas ut. Nåde den som kör en minut över, då kan det bli dryga penningböter. Så är det med det.

Man får ha 9 timmars körtid om dagen, men 2 ggr/vecka får man köra 10 timmar. Man får jobba högst 13 timmar i sträck på en dag eftersom det ska in 11 timmars dygnsvila. MEN, man kan också jobba 15 timmar på en dag, vilket betyder att man får REDUCERA dygnsvilan till 9 timmar HÖGST 3 gånger mellan 2 veckovilor (veckovilan ska vara 45 timmar men hör och häpna, den får OCKSÅ reduceras till 24 timmar, men man måste då kompenseras senast 3 veckor efter reduceringen). Ska man jobbar de 15 timmarna måste man dela upp tiden med 3 timmars vila emellan....

Nu tror du som läser att jag skojar, men detta är EU:s regler om kör- och vilotider.

Fy fan för att vara lönekontorist inom transportsektorn!

Jag haffade Rikard idag angående axel- och boggitryck på BK 1, 2 och 3-vägar. Han sa att jag kunde komma en kvart tidigare nästa gång så skulle han förklara lite mer.... Tack för det, Rikard!

En annan elev hörde problemet och stannade kvar och förklarade lite han med. Han tyckte att det var strongt av en undersköterska att börja med  lastbilskort.

Sen en sak till, när man svänger ut ur en rondell ska man väja för cyklister, men inte när man kör in i. Frågan är hur förvirrad cyklisten blir när han korsar vägen samtidigt när en bilist kör ut och en annan kör in???

Jag ska ställa mig nån dag i Stockholmsrondellen och kolla hur det går till, eventuellt tar jag cykeln med mig och provar!

Körkortet

Jag har fått ett tokryck och börjat ta CE-kort vilket betyder tung lastbil med tungt släp. Det är bara det att det verkar vara mycket svårare än jag trodde...Dessa skyltar kommer troligen att vara avgörande för huruvida jag kommer att få körkortet eller inte. Vi har gått igenom det på trafikskolan, och jag undrar verkligen om alla förstod! Ingen sa nåt och jag ville inte fråga heller. Jag har frågat så mycket och får så långa svar av läraren så jag tycker mig höra hur folk suckar... Jag måste på något sätt försöka på egen hand att lösa detta!

Vi får se i morgon, jag kanske kan haffa läraren (som heter Rickard) när de andra har gått....                                                  
                                                  

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0