Oh Espresso!

Får jag lov att presentera min bästa vän! Espressomaskinen! Fyll i vatten i en behållare, stoppa i en pod av valfri sort, vrid på en spak och 25 sekunder senare är en härlig kopp kaffe klar! Tillbehör är en mjölkskummare som även ger lättmjölk utmärkt resultat! Och vad tycks om den snygga koppen? Vem vill komma på fika?

Man ska ha husvagn...

Nicke och jag for iväg någonstans i Katrineholmsskogen där Jessis svärmor och svärfar har husvagnen uppställd. Fick kaffe och en trevlig pratstund trots tråkigt regnväder. Bisse hade roligt och utforskade och revirmärkte överallt! Milo hade sovit i vagnen och var lite förvirrad när hon vaknade. Till slut fick mormor iallafall ett leende!
  Trevlig kväll med dialektkrock!

Hade igår besök av mina vänner Gunhild och Karina med familjer.
Gunhild, Kalle, Moa, Melinda och hennes kille Kevin och  är från Torsby i Värmland och har en härlig dialekt (som man förstår ungefär hälften av)! 
Karina, Per och Pers son Robin är från Södertälje.
Jessi och Milo var här också och Milo var vaken i princip hela kvällen och gick från famn till famn!
Först fikade vi när de kom, sedan blev det pastasallad med diverse tillbehör. Mellan det en och annan cider, öl och hallondrink!
På kvällen grillade vi korv.
Ungdomarna badade i poolen. Nicke och Robin tillbringade mestadels kvällen med att spela TV-spel, medan de andra satt med oss vuxna och pratade. Det var verkligen en trevlig kväll och det var så varmt och skönt ute!
Ser fram emot nästa gång vi ses!
     
      
Kalle                         Gunhild                     Karina                    Per
    
Kevin o Melinda     Jeanine o Nicke    Robin o Kevin        Moa

Karina, jag och Gunhild

Resa i minnet

Då jag var flygrädd när vi åkte till New York förra året är jag ännu mer flygrädd nu, efter olyckorna. Planen som kraschat är just den modell vi åkte med. Får titta på bilderna och drömma mig tillbaka istället. Men jag vill verkligen åka dit igen så jag kan visa Thomas och Nicke!
              

Drömslottet

Detta slott finns att köpa på Lekhuset, kostar 7 lapp! Thomas har lovat köpa det till Milo om han vinner på Lotto. Känner jag Thomas rätt så kommer det nog att köpas ändå.....

Slutmumsat

Mitt löfte om att gå ner 3 kilo på semestern bröts typ första semesterdan! I dag har jag iallafall bestämt mig för att ta tag i det från och med i morgon! I dag blev det dessa onyttigheter:
  
Favoritgodiset        McDonken             Glass, grädde, chokladsås

Hu, vad man är elak mot sin kropp! Skärpning, Ann-Sofie

Milo äter

Milo var här idag och lilla mamman skulle ge henne gröt. Hon satt i babysittern och blev precis tokig när det vankades mat! Så otålig att hon inte ens sväljer innan hon gapar igen och ska ha mer. Jessi fick i princip skyffla in gröten! Efter gröten fick hon efterrätt, äpple- och bananpuré.
   

Kan bara gå och stå

I natt rann tårarna av smärtan i ryggen, skulle behöva något starkare än Alvedon. Thomas masserade försiktigt in tigerbalsam, men det blev bara värre!
Nu har jag varit sjukskriven i en vecka och ska ringa till vårdcentralen på måndag. Att jobba är inte att tänka på. Så här länge har jag aldrig förr haft ont.
Enligt naprapaten Cathrine är min ryggrad sned, och automatiskt spänner jag och överbelastar för att kompensera snedheten. Till slut håller det inte längre, utan musklerna lägger sig i kramp och all styrka försvinner.
Jag tycker synd om barnen som får sitta hemma. Idag hade vi tänkt åka till Gamla Linköping, men det får bli en annan dag.
I början av augusti har Thomas och jag ledigt en helg samtidigt, och då blir det nog Örebro med äventyrsbadet Gustavsvik. Det gillar vi ju alla fyra!
Krya på stackars mig!

Stockholm

Igår bar det av till huvudstaden. På agendan stod det Gamla stan, shopping i city och avslutningsvis Gröna Lund. Vi fick snurra en hel del för att hitta parkering i Gamla stan. Tanken var att parkera där hela dan och ta Djurgårdfärjan till Grönan. Jag har ju ont i ryggen, så vi bestämde att ta bilen med oss istället. I Gamla stan myllrade det av turister från världens alla hörn. Nicke köpte en munkjacka med Metallica. Vi tog en tur upp till slottet, men det har man ju sett förr. Kullerstensgatorna tog nästan död på min rygg. Vi gick vidare genom Kungsträdgården till Drottninggatan. Det var inte tal om att ens försöka prova något pga ryggjäveln. Jeanine köpte iallafall en skinnjacka (fuskskinn) och Nicke en Guns´n´roses-tröja. Vi gick tillbaka till bilen i Gamla stan, och hur skönt var det att ta av sig skorna och få SÄTTA SIG!? Vi styrde mot Grönan och yrade runt en bra stund innan vi hitta en tom ruta. Det blev en bra bit att gå och ryggen gjorde sig påmind, FAN att jag glömde ta med Alvedon! Vi fick ta en kölapp utanför för att kunna köpa åkband och entrébiljetter, det var 150 personer före oss i kön! Det var köer runt en halvtimme vid varje karusell, så någon valuta för pengarna kan man inte påstå att barnen fick. Efter Grönan for vi till Nacka, för Thomas skulle köra hem en lastbil därifrån. Nicke följde med Thomas och Jeanine och jag styrde kosan hemåt. I Södertälje stannade vi på McDonken och åt. (På uppresan tog vi frukostbuffé på Scandic Södertälje och stod oss faktiskt hela dan på det, bortsett från läsk och glass). Vädret för dagen var perfekt och vi hade det mysigt. Parkeringsavgifterna gick dock på 250 spänn! Bilderna är tagna med mobilen, så ursäkta kvalitén.
          

Barnvakt

När Jessi for till Västerås på Powermeet var vi barnvakt till lilltrollet. Hon var så nöjd och glad hela tiden. Tyvärr fick jag ju ryggskott kvällen innan, så lillmoster Jeanine fick dra det tyngsta lasset (vilket hon inte verkade ha nånting emot). På kvällen duschade Milo, fick på sig pyjamas, och fick sig en liten kvällspromenad i vagnen med Jeanine och Nicke. Hon somnade för natten 21.30, vaknade en gång och fick mat och ny blöja, sen sov hon till 7.30. Vi hade SÅÅÅ mysigt och är gärna barnvakt snart igen! Tack för lånet, Jessi och Niklas!
  

Ettans kök = kalasmat

En kväll for vi till Ettans kök i Sandviken och åt otroligt god mat. Tanken var att bara ta en fika med nån god smörgås, jag visste inte att de hade restaurang. Jag åt laxplanka, Thomas åt vanlig planka, Jeanine åt fläskfile med rostad potatis och Nicke valde husets hamburgare. Jag rekommenderar varmt detta ställe! Vi hade med oss hunden som var välkommen också (utomhus givetvis). Halvars glass har även öppnat en filial i Sandviken, så det blev efterrätt där!


  
  

RSS 2.0